Zes genomineerden voor de Schoolkantine Award 2011

Zes scholen zijn genomineerd voor de Schoolkantine Award 2011 van het Voedingscentrum. De Award is bedoeld voor de school die de meeste vooruitgang heeft geboekt bij het structureel gezonder maken van het aanbod in de schoolkantine. De zes genomineerde scholen dingen mee naar de hoofdprijs: een Kantine Make Over ter waarde van 15.000 euro. Daarnaast zijn er make overs van 10.000 euro en van 5.000 euro te winnen. Op 12 december worden op de Haagse Hogeschool tijdens een symposium met inspiratiemarkt de winnaars bekendgemaakt.

Dit jaar heeft een recordaantal scholen zich aangemeld voor de Schoolkantine Award. Het zijn er 139. Deze scholen hebben belangrijke stappen gezet waarmee ze het voor hun leerlingen gemakkelijker maken gezond te kiezen. De Schoolkantine Award is de opvolger van de Stimuleringsprijs De Gezonde Schoolkantine. Het is de vierde keer dat deze prijs wordt uitgereikt. Tot nu toe hebben ongeveer 300 scholen hieraan deelgenomen. Het niveau van de inzendingen van 2011 was hoog.

Genomineerde scholen

Genomineerd voor de Schoolkantine Award 2011 zijn de volgende scholen, in willekeurige volgorde:

• Landstede in Zwolle

Er is veel keuze in gezonde producten. Duurzaamheid is eveneens belangrijk. Er is op originele manier zorg besteed aan afvalscheiding.

• ROC Friesland College in Leeuwarden

De veranderingen in het aanbod zijn groot en goed beargumenteerd. Opvallend binnen deze school is ook de veelzijdige en creatieve promotie van gezonde producten.

• Rietveld Lyceum in Doetinchem

De betrokkenheid van de leerlingen is groot binnen deze school, de leerlingenraad denkt mee en ondersteunt het programma. Bovendien is er aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Onderwijs.

• Citadel College in Lent

Het programma is goed verankerd in het beleid en onderwijs over gezonde voeding is ingebed in het curriculum. Er wordt gebruik gemaakt van lokale producten.

• De Sprong in Deurne

De leerlingen zaaien, verbouwen, oogsten en bereiden zelf groenten en fruit. De oogst wordt verwerkt in producten die in de schoolkantine worden verkocht. De aanpak van deze school kan andere scholen inspireren.

• Het Kwadrant in Bergen op Zoom

Er is veel gedaan om draagvlak te creëren voor een gezonde schoolkantine binnen de schoolgemeenschap. De producten in de kantine stralen uit dat gezond aantrekkelijk en lekker is. De school streeft naar een ideaal aanbod voor zijn leerlingen.

Het Voedingscentrum moedigt andere scholen aan een voorbeeld te nemen aan deze voorlopers.

VorigeBeroepskeuzebeurs West Nederland
Volgendemediawijs sprookje
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter