Sinterklaas is weer in het land en dat is de finalisten van het AVRO Junior Songfestival niet ontgaan. Vanaf woensdag 16 november brengt Sinterklaas samen met de Hoofdpiet drie weken lang een bezoek aan het AVRO Junior Sintfestival, dat wordt gepresenteerd door Ewout Genemans. Sint, Hoofdpiet en de JSF-finalisten vormen samen de jury voor de 'Piet van het Jaar' verkiezing 2011.

Ook dit jaar hebben de Pieten in Spanje alles in de strijd gegooid tijdens de auditierondes voor de 'Piet van het Jaar' verkiezing. Enkel zes Pieten hebben de halve finales weten te bereiken. In de eerste halve finale op 16 november strijden winnaar van vorig jaar 'Magie Piet', 'Zoete Piet' en 'Niet te stoppen Piet'. In de tweede halve finale op 23 november nemen 'Soepele Piet', 'Potige Piet' en 'rappe Rap Piet' het tegen elkaar op. Juryleden Sinterklaas, Hoofdpiet en de finalisten van het Junior Songfestival 2011 beslissen welke twee Pieten rechtstreeks doorgaan naar de spannende finale op 30 november. Een van de overgebleven Pieten kan alsnog de finale bereiken middels een wildcard. De kijkers thuis konden de afgelopen week aan de hand van introductiefilmpjes op Z@pp hun stem uitbrengen via juniorsintfestival.avro.nl. Welke Piet zich uiteindelijk een heel jaar 'Piet van het Jaar' mag noemen, beslist uiteindelijk Sinterklaas.

Optreden JSF-finalisten 2011
De finalisten van het AVRO Junior Songfestival 2011 hebben een Sint CD ingezongen met verschillende 'opgepimpte' Sinterklaasliedjes en een speciaal geschreven gezamenlijk nummer 'Hey Hey Sinterklaas'. Tijdens het AVRO Junior Sintfestival zullen zij ook optreden met deze liedjes. De CD is nu te verkrijgen in diverse winkels, evenals het Junior Songfestival-bordspel.

-Eerste halve finale Junior Sintfestival, Woensdag 16 november om ca. 17.10 uur bij de AVRO op Z@pp (Ned. 3)

-Tweede halve finale Junior Sintfestival, Woensdag 23 november om ca. 17.10 uur bij de AVRO op Z@pp (Ned. 3)

-Finale Junior Sintfestival, Woensdag 30 november om ca. 17.10 uur bij de AVRO op Z@pp (Ned. 3)

VorigeSluitende dagarrangementen van onderwijs en opvang
VolgendeBeroepskeuzebeurs West Nederland
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter