De Jager geeft gastles over crisis

Minister Jan Kees de Jager van Financin heeft dinsdag een gastles verzorgd op scholengemeenschap KSE te Etten-Leur. Dat meldt BN De Stem.

De Jager gaf aan ongeveer honderd leerlingen uit de vijfde en zesde klas havo en vwo met economie in hun pakket uitleg over de huidige financile crisis. De leerlingen luisterden in de aula van de KSE naar het betoog van de CDA-bewindsman. De Jager begon bij de val van de Lehman Brothers-bank in 2008 en eindigde bij de huidige problemen met Griekenland.

De leerlingen konden vervolgens vragen stellen aan de minister. De Jager zei dat de crisis te voorkomen was geweest als iedereen zich aan de regels had gehouden. 'Griekenland heeft de kluit belazerd toen het bij de euro kwam. En daarna, door tien jaar te zwijgen. Dat is echt heel fout,' aldus de gastdocent.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLeerlingen betrekken bij ict op school voorbeelden gezocht
VolgendeSchrijven is zilver
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter