Sinterklaas 2011 handige webtips voor in de klas

Op 12 november arriveert Sinterklaas in ons land. Op internet vind je veel mooi materiaal over de Sint dat je in de klas kunt inzetten. Hieronder vind je onze webtips op een rij. Aanvullingen zijn welkom via de reactiemogelijkheid!

Sinterklaaswebsite Kennisnet

Kinderen beleven en ontdekken van alles aan boord van de pakjesboot. Je vindt er handige surprisetips, leuke spelletjes en informatieve filmpjes.

Bezoek Sinterklaas.kennisnet.nl

Meer informatie over de Sinterklaaswebsite van Kennisnet

Digischool community's

Op de Sinterklaaspagina's van de community's po staan allerlei ideeën en lessuggesties die zijn ingestuurd door de communityleden. Dat varieert van werkbladen tot fotos van knutselwerken en van zelfgemaakte liedjes tot handige internetpaginas.

Community groep 3-4


Community groep 5-6


Speciaal onderwijs

Op deze Sinterklaaspagina voor het speciaal onderwijs vind je niet alleen werkbladen, liedjes en reken- en taaloefeningen, maar ook de Gebaren Sint en tips voor kinderen met ASS, ADHD en autisme.

http://speciaalonderwijs.kennisnet.nl/lesmateriaal/thema/sinterklaas

Sinterklaasboekje groep 6

De leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met dit Sinterklaasboekje. Bijvoorbeeld wanneer ze klaar zijn met hun taakwerk. Er is onder andere gebruikgemaakt van reeds bestaande boekjes en werkbladen uit de leermiddelendatabase.

http://leermiddel.digischool.nl/po/leermiddel/8845ae869570a87f31ab17f2cd1a94d4

Teleblik

Speciaal voor Sinterklaas heeft de redactie van Teleblik leuke en interessante kijktips klaargezet.

http://teleblik.nl/news/2010/11/sinterklaas-povo

Wikiwijs

Zoeken op trefwoord 'Sinterklaas' levert maar liefst 2185 resultaten op. Het lesmateriaal bevat bijvoorbeeld rijmoefeningen, spelletjes, liedjes en creatieve opdrachten.

www.wikiwijs.nl

Schooltv Beeldbank

Zoeken op trefwoord 'Sinterklaas' in po levert 30 resultaten op. Allemaal leuke filmpjes waarin Sinterklaas en Zwarte Piet de hoofdrol spelen.

http://www.schooltv.nl/beeldbank/zoek/?q=sinterklaasdoelgroep=pozoekbutton.x=0zoekbutton.y=0

Willem Wever

Zoeken op trefwoord 'Sinterklaas' levert 9 resultaten op: waarom eten we speculaas en pepernoten en waarom heet Zwarte Piet zo? Willem Wever geeft antwoord op deze en andere vragen over Sinterklaas(gebruiken).

http://willemwever.nl/search/apachesolr_search?keys=sinterklaasop.x=0op.y=0

Extra aanvullingen:

Jeugdbieb (aangedragen door webredactie Jeugdbieb)

Alles over Sinterklaas: liedjes, achtergrondinformatie, knutselwerkjes, recepten http://www.jeugdbieb.nl/rubriek.php?rID=74srID=76

VorigeVan gamen kunnen we leren
VolgendeTechnologieen van de toekomst Kennisnet publiceert Trendrapport po/vo
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter