"Het primair onderwijs staat sterk onder druk, 57% van de instellingen sloot 2010 af met een verlies ten opzichte van 42% in 2009." Dat meldt financieel advies- en accountantsbureau Deloitte naar aanleiding van de benchmark onderwijs, waarin de jaarrekeningen van onderwijsinstellingen in Noordoost- en Midden-Nederland in het primair, speciaal en voortgezet onderwijs werden onderzocht. "Verder blijkt uit de begrotingscijfers dat dit cijfer in 2011 zal toenemen tot 62%."
"De effecten van de bezuinigingen op het onderwijs worden nu zichtbaar in de financiele resultaten. Het schrappen van middelen om schoolorganisaties bestuurlijk te versterken (VBM) is een directe bezuiniging die vooral de ondersteunende functies binnen de scholen raakt. Ook het verhogen van de drempel om in aanmerking te komen voor extra geld voor achterstandsleerlingen heeft een negatief effect op de resultaten. Het speciaal onderwijs krijgt naast deze ontwikkelingen ook nog te maken met 13% korting op ambulante begeleiding. De teruggang in resultaten is in deze sector het grootst", aldus een persbericht van Deloitte.
Lees het volledige bericht

VorigePrijs ict project internationalisering
VolgendeHoe het komt dat .
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter