De Hanzehogeschool Groningen gaat nauw samenwerken met het REA College Groningen voor een intensieve begeleiding van de Hanzestudenten met een lichamelijk of psychische handicap (functiebeperking).

Zo'n 5.5 % van alle studenten heeft een functiebeperking. Dit kan een motorische of zintuiglijke beperking zijn, een chronische ziekte of het kan gaan om ADHD, dyslexie of autisme. Studenten van de Hanzehogeschool Groningen die een functiebeperking hebben, kunnen vanaf nu succesvoller een opleiding volgen. Ze krijgen door begeleiding van het REA College Groningen een realistischer beeld van de haalbaarheid van de door hen gewenste opleiding en het beroep wat ze daarna willen gaan uitoefenen. Hierdoor kan de student de studiebelasting op voorhand beter inschatten.

De begeleiding door het REA College Groningen houdt ook het bijstaan bij stage en de afstudeeropdracht in. Een sollicitatietraining en begeleiding bij het vinden van een passende plaats op de arbeidsmarkt maken de kans op succes compleet: een diploma en passend werk.

Het REA College Groningen verzorgt scholing voor mensen die door hun (arbeids) handicap meer moeite hebben om regulier beroepsonderwijs te volgen. Uitgangspunt is dat de scholing leidt tot duurzame deelname aan het arbeidsproces of het behouden van de huidige werkkring.

Nationale Onderwijsgids

VorigeMindmappen met Spiderscribe
VolgendePrijs ict project internationalisering
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter