Basisschoolkinderen aan de slag met psychologie

Volgende week woensdag starten zes nieuwe deelnemende scholen met het openingscollege van de lessenreeks 'Ons briljante brein', zo meldt de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

De lessenreeks bestaat uit een serie van vier bloklessen en is onderdeel van het onderwijsarrangement Psychologie van het Wetenschapsknooppunt EUR.

Duo's van studenten van het Instituut Psychologie van de EUR en de pabo van de Hogeschool Rotterdam (HR) voeren de lessen op de scholen uit.

Het komend collegejaar de lessenreeks uitgevoerd op twaalf basisscholen. De leerlingen maken kennis met de wetenschap van Psychologie, waarbij zij door onderzoekend leren ook zelf aan het werk gaan. Zij doen zelf testjes en leren hoe je onderzoeksgegevens kunt ordenen en gebruiken. Er is een lesboekje, een werkboekje en een docentenhandleiding.

De lessenreeks kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen de universiteit, de pabo (HR) en vertegenwoordigers uit het primair onderwijs. Onderdeel van het onderwijsarrangement is verder nascholing voor de leerkrachten van de deelnemende scholen.

Het wetenschapsknooppunt biedt verder de lessenreeks 'Lenig worden in je hoofd' (Filosofie) en 'Het Familiealbum (Geneeskunde en Gezondheid).

Nationale Onderwijsgids

VorigeDigitale vaardigheden in kaart gebracht
VolgendeDag van de Duurzaamheid voorleesactie en webtip
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter