Balans Award voor samenwerking ouders en school

Op woensdag 5 oktober ontvangt De Gooise Daltonschool uit Hilversum de Balans Award 2011. De school krijgt deze award omdat zij volgens de jury de samenwerking met ouders het beste heeft vormgegeven.

Midden in de Nationale OnderwijsWeek ontvangt het team van de Gooise Daltonschool de Award uit handen van de Hilversumse wethouder jeugdbeleid en onderwijs, Erik Boog. Er wordt voor de leerlingen een feestje georganiseerd met taart, ballonnen en een circusvoorstelling om de prijs feestelijk te ontvangen. Naast een mooi beeldje ontvangt de school ook een cheque t.w.v. 5.000,-.

De jury heeft voor deze school als winnaar gekozen omdat de school leerlingen en ouders van zorgleerlingen zeer intensief begeleidt en ondersteunt. De school werd voorgedragen voor de Balans Award door de ouders van twee leerlingen die extra zorg nodig hebben en dat dus ook ontvangen op de Gooise Daltonschool. "Onze kinderen zijn vanaf de eerste dag op hun gemak gesteld. Als mijn dochter ziek is, wil ze het toch proberen en een afspraak bij de tandarts moet van haar buiten schooltijd plaats vinden. Welke andere school krijgt dat voor elkaar?", aldus de ouder die de school nomineerde.

Balans is van mening is dat school en ouders elkaar veel te bieden hebben. De Balans Award is in het leven geroepen om een positieve samenwerking tussen de twee partijen te stimuleren en niet elkaar de schuld te geven als het niet goed loopt met een kind. Balans is de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag., waaronder ADHD, dyslexie, het Syndroom van Asperger en PDD-NOS.


Voor meer informatie over de Balans Award: www.balansdigitaal.nl

VorigeWeeskinderen vier eeuwen geleden
VolgendeBas Habets nieuwe ambassadeur beroepsonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter