Nieuwe website Kenny.nl verbindt leren op school met thuis

De website Kenny.nl voor groep 1 en 2 zit vol educatieve spelletjes, filmpjes en oefeningen. Hiermee kunnen kinderen zowel op school als thuis veilig computeren en tegelijk spelenderwijs wat leren. De site is ontwikkeld door Kennisnet in een co-creatietraject met leerkrachten, ouders, Mijn Kind Online en drie ontwikkelpartijen. Kenny.nl werd vandaag feestelijk gelanceerd in Avifauna.

Kenny
Niet toevallig was voor de lancering voor het vogelpark gekozen, want het centrale karakter Kenny is een bijzondere vogel die in een Koekoeksklok woont. Als onderdeel van de lancering mochten de kinderen vragen aan Kenny stellen en las Gerda Havertong kinderen voor uit een digitaal prentenboek van de website.

Co-creatie
Kennisnet ontwikkelde de website, omdat bij leerkrachten en ouders behoefte bestaat aan een platform om kinderen zelfstandig en veilig op de computer te laten spelen. Een panel van kinderen, ouders, leerkrachten en onderwijsprofessionals speelde vervolgens een belangrijke rol in de totstandkoming van Kenny.nl, volgens de principes van co-creatie. Niet eerder werd een site voor deze leeftijdscategorie afgestemd op de wensen van al deze partijen. Ook na de lancering kunnen ouders en leerkrachten via de community blijven meedenken over de invulling van de site.

Veilig
Voor leerkrachten is Kenny.nl een bron van spellen en oefeningen die aansluiten bij de leerdoelen in de klas. Kinderen leren bijvoorbeeld klokkijken, taal, rekenen en ruimtelijke orintatie. De leerkracht kan kiezen tot welke spellen de leerling toegang heeft. Ook voor ouders biedt dit een uitkomst. Zij kunnen hun kind op een verantwoorde manier zelfstandig op de computer laten. Er is namelijk veel aandacht besteed aan veiligheid. De site wordt bijvoorbeeld fullscreen weergegeven en is alleen te verlaten door een tekstuele opdracht. In embedded YouTube filmpjes worden geen reclameboodschappen of links naar andere filmpjes weergegeven.


VorigeEmballageautomaat tegen zwerfafval
VolgendeWeeskinderen vier eeuwen geleden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter