Emballageautomaat tegen zwerfafval

Een middelbare school in Deventer is de eerste school in Nederland met een emballageautomaat, zo meldt Out of Home Shops.

De automaat moet zwerfafval tegengaan en scholieren bewust maken van de afvalproblematiek in de stad. Leerlingen van Het Vlier, onderdeel van het Etty Hillesum Lyceum, kunnen zo eenvoudig verpakkingen als blikjes, plastic flessen en limonadepakjes inleveren.

Bij gebruikmaking van de automaat doen leerlingen automatisch mee aan een loterij waarmee ze kortingsbonnen voor de kantine kunnen winnen. Verwacht wordt dat hiermee het zwerfafval in en rond de school kan worden tegen gegaan.

Daarnaast moet de emballageautomaat soelaas bieden voor het zwerfafval langs de zogeheten 'snoeproutes'. Dit zijn routes die de scholieren veelvuldig afleggen van en naar school en nabijgelegen winkelcentra. De scholieren zouden door de kortingsbonnen gestimuleerd worden om de statiegeldloze verpakkingen toch netjes in te leveren.

Nationale Onderwijsgids

VorigePO Raad klaar voorvolledige decentralisatie arbeidsvoorwaarden
VolgendeNieuwe website Kenny.nl verbindt leren op school met thuis
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter