De webquest ‘Via een oude oorkonde naar Hollywood!‘ is een educatief programma van de Stichting Brabantse Bronnen, geschikt voor leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De webquest neemt jongeren mee terug naar de middeleeuwen, de periode waarin de Europese samenleving de voordelen ontdekte van het opschrijven van belangrijke afspraken.
De webquest is gratis beschikbaar via http://www.donb.nl/webquest/

Webquest
‘Via een oude oorkonde naar Hollywood!’ is gemaakt op initiatief van de Stichting Brabantse Bronnen voor het project Digitaal Oorkondenboek van Noord-Brabant (www.dobn.nl). De webquest is geschikt voor klas 1 en 2 van VMBO-T, Havo en VWO en sluit aan bij de vakken Geschiedenis en Nederlands.

Oorkonde versus beeldscherm
Jongeren groeien op in een tijd waarin beeldschermen en boeken niet meer weg te denken zijn. De webquest toont het belang van het op schrift stellen van afspraken en verhalen en laat leerlingen kennis maken met oorkonden en manuscripten als dragers van middeleeuwse teksten.
Leerlingen laten in deze webquest hun eigen tijd en de middeleeuwen samensmelten. Ze bestuderen een oude oorkonde: waarom is die geschreven, wat voor geschiedenis zit daar achter? Met de informatie uit het onderzoek bedenken ze een filmscript waarmee een beroemde regisseur uit Hollywood een spannende, grappige of romantische film kan gaan maken.

Naar de website

VorigeDe Jonge Jury gaat zwerven
VolgendeMeepraten over het Nationaal Militair Museum
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter