Hoe bereken je de huur van een kamer? Wat heb je nodig, welke bedragen tel je op? Het is handig om het geheugen te gebruiken als je aan het sparen bent en jouw budget wilt beheren. Boeren, architecten, zakenlui rekenen dagelijks veel sommen zonder dat ze het weten. Wat is een vierkante meter ook alweer? Hoe kun je de inhoud van een cilinder of kegel bepalen? Vuistregels om mee te rekenen zijn handig als je thuis aan het verbouwen bent, aan het tuinieren bent, het koken of een BTW-bedrag wilt berekenen.

De plaats van hoofdrekenen worden steeds meer aangevuld door allerlei getallensimulators die in de vorm van Apps komen. Erg handig om je daarvan, zo nu en dan, te bedienen. Je kunt jouw kennis van rekenen bijspijkeren door op onze site een van de vele rekenformules te vinden die praktisch toepasbaar zijn.

Hoeveel yen is honderd euro?

Ga je op vakantie en wil je euro’s omzetten in bijvoorbeeld dollars? Of te goed op je debit card zetten? Dan kun je snel via ons platform, met behulp van de wisselkoers, bijvoorbeeld kijken hoeveel yen honderd euro is.

Gezondheid

Als je bezig bent met jouw gezondheid is het handig om te weten dat ieder pondje door het mondje gaat. Bewust en zuinig leven vergt discipline en incalculeren en onderhouden wat je dagelijks aan voedsel tot je neemt. Wat is een Kilojoule ook alweer? Wat is de ADH (Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) van bepaalde producten en hoeveel koolhydraten neem je dagelijks? Op al deze vragen kun je via onze site vlug en eenvoudig verschillende antwoorden lezen.

Naar de website

VorigeVier nieuwe basisonderwijslessen Rijksmuseum van Oudheden voor het nieuwe schooljaar
VolgendeThe Panama paper s- Vluchthavens voor geld
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter