The Old Man and the Sea is de enige grootbeeldfilm die ooit een Academy Award® won, de Oscar voor beste korte animatiefilm in 2000. Petrov werkte maar liefst tweeënhalf jaar aan deze bijzondere productie. Hij beschilderde 29 duizend glasplaten met olieverf, vaak met zijn vingertoppen. Deze olieverfschilderijen vormen samen één groot, bewegend fresco.

The Old Man and the Sea is het verhaal over de vriendschap tussen de jonge Manolin en de oude visser Santiago die honger lijdt omdat hij al wekenlang geen vis heeft gevangen. Vastberaden vaart Santiago de zee op, op zoek naar een vangst die hem zijn zelfvertrouwen terug zal geven. The Old Man and the Sea is een klassieke vertelling over het gevecht tussen een oude visser en een enorme zwaardvis, een gevecht tussen mens en natuur, met thema’s zoals moed, mannelijkheid, doorzettingsvermogen en persoonlijke triomf.

Deze prachtige grootbeeldanimatiefilm wordt vooraf gegaan door het docudrama Hemingway, a Portrait van Erik Canuel. De film is een ontdekkingstocht door het leven van de schrijver en geeft inzicht in Hemingways leven, werk en thema’s.

Op verzoek kan deze film voor scholen in het Engels vertoond worden.

NIEUW: Bepaal zelf de programmering van Omniversum
De ochtenden staan bij Omniversum vanaf nu volledig in het teken van scholen. U kunt zelfs bepalen welke film we draaien en wanneer! Ongeacht de leeftijden of het niveau van uw leerlingen, er zit altijd een film in onze bibliotheek die past. Om 10.00, 11.00 en 12.00 uur (bij minimaal 25 leerlingen) draaien we films op verzoek. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Tot 4 weken voorafgaand aan uw bezoek kunt u uw voorkeur doorgeven. U kunt kiezen uit maar liefst 11 verschillende films.

Bel voor meer informatie of voor boekingen met 070-4168200.

Prijzen:
Basisonderwijs: € 4,75 per leerling
Voortgezet onderwijs: € 5,75 per leerling
Per 20 leerlingen heeft 1 begeleider gratis toegang

Omniversum
Pres. Kennedylaan 5
2517 JK DEN HAAG
Info en reserveringen: 070-4168200

Naar de website

VorigeKlokhuis Kijkoverzicht van februari 2012
VolgendeOlympische Spelen: Kunst om voor warm te lopen
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter