Met de Olympische Spelen in Londen in het vooruitzicht komt Kunstgebouw met een lespakket voor de hele school. Originaliteit, gezamenlijkheid en ontmoeting staan in dit project centraal. De leerlingen laten zich inspireren door de Olympische Spelen en geven hun ideeën vorm in verschillende kunstdisciplines.

De projectweek start met een feestelijke openingsceremonie. Het lerarenteam doet de aftrap, waarbij het olympisch vuur symbolisch wordt ontstoken. Daarna volgen de lessen in de disciplines beeldende kunst, dans, fotografie, muziek en drama. De week sluit af met een schoolbrede presentatie, waarbij alle leerlingen samen een flashmob dansen.

Het lespakket bestaat uit een lerarenhandleiding met cd. De lerarenhandleiding biedt voor elke bouw passende lesideeën. Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen: de olympische ringen, sportschoenen, topsporters, groepsyell, dansestafette, sporthelden, slow motionsport, sportfoto’s, heldenrap, overwinningsdans. Op de cd staat het olympisch schoollied en muziek bij de lessen.

Kosten: €25,- per lespakket.

Bestellen via http://www.kunstgebouw.nl/olympischespelen
U ontvangt het lespakket eind april.

Vragen? Mail naar primaironderwijs@kunstgebouw.nl of bel 015-2154507.

Naar de website

VorigeThe Old Man and the Sea vanaf 13 februari 2012 in Omniversum Den Haag
VolgendeLaat maar hangen
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter