Als je gaat studeren dan heb je met een hoop zaken rekening te houden. Je leven gaat er in veel gevallen anders uitzien. Studeren heeft grote impact op je leven en hier kom je al snel genoeg achter. Studeren doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid en veel studenten hebben hier in het begin nog wel eens moeite mee. Dat is heel begrijpelijk, het is nu eenmaal een proces van wennen. Dit heeft even tijd nodig en voor je het weet heb je jouw draai gevonden.

Budget
De gemiddelde student in Nederland heeft het niet breed. Aanvullende beurs, leenstelsel, OV-kaart….voor politiek Den Haag regelmatig onderwerp van gesprek. Zonder bijbaan is studeren in veel gevallen niet mogelijk. Hoe dan ook, je zal voorzichtig en heel bewust met jouw geld om moeten gaan. Het werken met budgetten kan dan een prima optie zijn. Je doet er in dat geval goed aan om in deze budgetten rekening te houden met de kostenpost “studieboeken”. Deze komen namelijk jaarlijks terug. Bij sommige studierichtingen is het zelfs gebruikelijk dat je meerdere keren per studiejaar nieuwe/andere studieboeken moet aanschaffen.

Nieuw of tweedehands
Het is vanzelfsprekend dat je studieboeken altijd nieuw kunt kopen. Het grote voordeel hiervan is, is dat je er zeker van bent dat de studieboeken compleet zijn, dat er geen pagina’s missen. Een tweede voordeel hiervan is, is dat de studieboeken vrij zijn van aantekeningen en arceringen van anderen. Dit kan namelijk heel verwarrend zijn bij het leren, het zijn immers niet jouw aantekeningen en misschien zou jij wel heel andere tekstgedeeltes arceren. Een alternatief voor nieuwe studieboeken is uiteraard de tweedehandse variant. Het grote voordeel is natuurlijk dat de aanschaf van tweedehands studieboeken veel voordeliger is dan nieuwe. Ben je wel iemand die graag gebruik maakt van de aantekeningen van anderen, dan zijn tweedehands studieboeken juist wel een voordeel i.p.v. een nadeel. Wees er bij aankoop van tweedehands wel zeker van dat je de juiste boeken aanschaft en niet de editie die niet meer geheel up to date is.

Of je nu gaat voor nieuwe of voor tweedehandse studieboeken, ze kosten jouw altijd veel geld. Heb je geen bijbaan, geen financieel ondersteunde ouders, dan kun je altijd nog overwegen om voor de aanschaf van dit studiemateriaal geld te lenen.

Naar de website

VorigeVirtual reality in de klas. Met deze les kun je meteen aan de slag
VolgendeNederlandse cultuur snuiven in onze hoofdstad
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter