Uw leerlingen meer bijbrengen van de Nederlandse cultuur en geschiedenis kan misschien nog wel het beste in de praktijk zelf. Een bezoek aan onze hoofdstad Amsterdam zorgt voor een leerzaam, leuk en dynamisch uitje. Amsterdam biedt in haar vele wijken nog steeds de sfeer van toen. Ook de musea en culturele attracties als het Anne Frank huis of het Rijksmuseum leren nog dagelijks mensen van alle hoeken van de wereld over onze geschiedenis en rijke kunstcultuur. Neem bijvoorbeeld een vaak overgeslagen gebied in Amsterdam. Een ware parel die vaak vergeten wordt is het district Groot Waterloo in Amsterdam. Een gedeelte van de stad waar oud en nieuw elkaar telkens tegenkomt. De historie van Amsterdam is behouden in de oude gebouwen die dit gebied rijk is en tegelijkertijd komt u hier ook de nieuwe en moderne kant van Amsterdam tegen zoals te zien bij de Nationale Opera en Ballet.

Bekijk hier meer informatie over de historie van het Amsterdamse district Groot Waterloo.

Veel te doen en te leren
Een tocht over de Amsterdamse grachten, brengt het echte Amsterdam in beeld. Tezamen met een gediplomeerde gids komt u samen met uw leerlingen meer te weten over Amsterdam, haar inwoners en geschiedenis. U ziet Amsterdam van een andere kant en ontdekt plekken en geheimen die anders verborgen zouden blijven. Een boottocht zorgt er ook nog eens voor dat de aandacht naar de omgeving gaat en de tocht en begeleiding zorgen voor een natuurlijke luisterdrang, waarmee de kennis en indruk beter overgebracht worden.

De verborgen schatten
Groot WaterlooDie zijn te vinden op het Waterlooplein, daar waar dagelijks honderden producten verhandeld worden op de gratis vlooienmarkt. Van antiek tot verzamelwaar, de dynamiek en het rumoer van de kooplui brengen het Amsterdam van vroeger toch weer een stukje dichter bij. Geen iPad, of draadloos betalen, maar gewoon handelen met cash en gezond verstand. Maar de echte schatten vindt u natuurlijk bij de meester zelf. Op loopafstand van het Waterlooplein is namelijk het Rembrandthuis te vinden, daar waar grootmeester Rembrandt van Rijn zijn meesterwerken schilderden en veel van zijn levensjaren woonde. Ook worden hier enkele unieke werken van hem tentoongesteld.

Naar de website

VorigeStudieboeken
VolgendeGoed (w)eten! - Lesboekje over gezonde voeding
Reacties (1)
Gebruiker
Marije van Loon
27-3-2016

Leuke tip, zal er eens naar kijken. Ik komt er zelf ook graag.

Laat een reactie achter