Welke rol kan virtual reality daadwerkelijk spelen in het onderwijs? Kennisnet stimuleert scholen dat vooral zélf te onderzoeken. We maakten daarom een gratis les over virtual reality (VR), en roepen je op je ervaringen en ideeën met ons te delen.

De les is bedoeld voor scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. We hopen dat deelnemende scholen ook een vragenlijst invullen over hun ideeën en ervaringen. "Maar dat hoeft niet", benadrukt expert kind en digitale media Remco Pijpers van Kennisnet: "Je kunt de les uiteraard ook downloaden zonder de vragenlijst in te vullen."

Digitale vaardigheden
Het Platform Onderwijs2032 adviseerde in februari digitale vaardigheden op te nemen in de kern van het curriculum. Remco Pijpers: "Scholen kunnen onze les gebruiken om leerlingen nu al te betrekken. Bovendien maakt de les leerlingen mediawijs, omdat ze ermee reflecteren op nieuwe technologieën."

De bijbehorende vragenlijst is bedoeld om van leraren en leerlingen te horen hoe zij aankijken tegen het gebruik van VR en andere vormen van toekomstgericht onderwijs. "We willen graag weten hoe ver scholen zijn", licht Pijpers toe. "Ook zouden we graag horen hoe zo'n les over virtual reality in de praktijk uitpakt. Dat kan voor Kennisnet aanleiding zijn om scholen hierin te ondersteunen, bijvoorbeeld door hen te adviseren over verstandig gebruik of door de ontwikkelingen van VR-lesmateriaal voor het onderwijs in kaart te brengen."

Naar de website

VorigeAan de slag met afval.
VolgendeStudieboeken
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter