De vierde aflevering van SchoolTV-actueel gaat over de voedselketen en DNA. De twee items sluiten aan bij het vakgebied van mens en natuur en bij de vakken biologie en scheikunde.

Uitzending: 3 maart (09.30 – 09.45 uur // Nederland 2)
Herhaling: 10 maart (09.30 – 09.45 uur // Nederland 2)

De onderwerpen zijn:

Een schone omgeving?
In januari woedde een verschrikkelijke brand in een chemisch bedrijf bij Moerdijk. Hoe is het voor kinderen om in zo’n rampgebied te wonen, te spelen en naar school te gaan? Onze verslaggever gaat naar een school in Klaaswaal, en ontdekt dat de leerlingen onderzoek hebben gedaan. Komt de viezigheid van de brand misschien terecht in de voedselketen?

Sporen zoeken
Een enkel druppeltje bloed kan al voldoende zijn om een misdaad die soms jaren geleden gepleegd is op te lossen. Hoe werkt dat precies? Onze verslaggever lost met de mensen van het forensisch laboratorium een carjacking op, en leert al doende het nodige over DNA.

De reportage over een schone omgeving krijgt nog een vervolg, want ook op andere scholen worden proefjes gedaan. Meer weten? Ga naar www.hoeschoonisjouwomgeving.nl, haal het werkblad op en publiceer de resultaten van jouw klas op de kaart van Nederland. Misschien komt het team van SchoolTV Actueel binnenkort op jouw school filmen!

Naar de website

VorigeBrein in de war door lespakket Reis door de Geest
VolgendeTechnische traktaties in het Legermuseum!
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter