Hoe werkt een veldtelefooncentrale en een legerradio? Ervaar zelf hoe er vroeger in het veld werd gecommuniceerd via morsecodes en hoe groot deze apparatuur was in vergelijking met de mobiele telefoons van tegenwoordig. Leer meer over legervoertuigen in het legerkamp. Het museum is dit weekend (2 & 3 april) gratis toegankelijk!

Techniek en legervoertuigen

In het speciaal ingerichte legerkamp gaat men terug naar de dienstplichttijd en leert men van alles over de techniek van legervoertuigen. Twee keer per dag wordt de bezoeker getrakteerd op legervoertuigen uit de periode 1950-1990 waarbij een deskundige de techniek achter deze voertuigen uitlegt. Zo zijn een Nekaf, een Dikke Daf en een eentonner te zien.

Natuurlijk kunt u zich ook laten trakteren op de algemene militaire historie in de vaste presentatie van het museum. Trek langs 2000 jaar geschiedenis, van de Romeinen tot en met de Vredesmissies. Of neem een kijkje bij de feestelijke voorbereidingen voor het riddertoernooi: in Toernooiridders kun je zelfs zelf meedoen aan een kindertoernooi. In de Actie Zone wordt iedereen klaargestoomd voor de praktijk: hoe geschikt ben jij? Tijd voor een pauze? Trakteer jezelf op iets lekkers in het museumcafé.

Nieuw! de Techniekroute

Wist u dat de straalmotor, de ritssluiting en de magnetron militaire uitvindingen zijn? Veel uitvindingen die een grote impact hebben gehad op onze maatschappij hebben een militaire oorsprong. Techniek en het leger zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Altijd al willen weten hoe een helderheidsversterker werkt, wat een luistertoestel is of een getrokken loop of hoe het voelt om een tank te besturen? Kom dan vanaf 1 april naar het Legermuseum en volg de Techniekroute!

Meer informatie? Kijk ook op www.legermuseum.nl

Datum: zaterdag 2 april en zondag 3 april 2011

Tijd: 12.00-17.00 uur

Prijs: gratis toegang

Naar de website

VorigeSchoolTV Actueel aflevering 4
VolgendeGastlesprogramma klimaatdieet
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter