Veel mensen zijn op de vlucht, ontheemd of op zoek naar asiel. Regelmatig verschijnen hierover dan ook berichten in het nieuws. Door al deze nieuwsberichten kan het beeld over vluchtelingen beïnvloed worden, maar het is lastig om te weten wat nu waar is en niet. Wat is nu precies een vluchteling? Waarom vluchten mensen en voor welke keuzes komen ze dan te staan? In deze lessen denken leerlingen na over de situatie van vluchtelingen.

Dit lespakket is ontwikkeld in samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland. VluchtelingenWerk Nederland stelt het lespakket ‘Op de vlucht!’ kosteloos beschikbaar voor het voortgezet onderwijs. Het lespakket is beschikbaar in drie versies: havo/vwo bovenbouw, havo/vwo onderbouw en vmbo.

Het lesmateriaal bestaat uit digibordlessen: interactieve presentaties die speciaal ontwikkeld zijn voor de docent. De digibordlessen introduceren het onderwerp, bevatten filmpjes, stellingen en vragen die allen aanzet geven tot het nadenken over, en bespreken van, de situatie van vluchtelingen.

Naar de website

VorigeMaak samen een Nachtwacht
VolgendeIk & Geld - Financiële educatie
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter