Nederlandse jongeren hebben steeds meer geld te besteden. Maar ze hebben ook steeds vaker schulden. Hoe ouder je wordt hoe meer financiële verantwoordelijkheid je krijgt.Maar waar, wanneer en hoe doe je de benodigde kennis en vaardigheden op over geld? Financiële educatie voor jongeren op school is daarom belangrijk. Ik & Geld, het lespakket financiële educatie biedt de oplossing voor scholen in het voortgezet onderwijs.

Financiële educatie wordt steeds belangrijker. De invloed van reclame op bestedingen, de trend dat de overheid steeds meer financiële beslissingen overlaat aan burgers en het huidige digitale tijdperk waarin betalingen steeds meer via ‘plastic geld’ verlopen, zorgen ervoor dat geldzaken ingewikkelder worden. Het is noodzakelijk om leerlingen daarop voor te bereiden. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en Codename Future hechten daarom groot belang aan financiële educatie, zodat kinderen verstandig leren omgaan met geld. Door ze al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

De lessenserie Ik & Geld bestaat uit vijf interactieve lessen van circa 50-60 minuten. De lessen kunnen los van elkaar ingezet worden en zijn geschikt voor leerjaar 2 en 3 van het voortgezet onderwijs. De lessenserie Ik & Geld besteedt op een vernieuwende manier aandacht aan het goed leren omgaan met geld, en biedt een boeiende interactieve aanvulling op de lessen economie, maatschappijleer of financiële educatie.

Naar de website

VorigeOp de vlucht!
VolgendeUnive geeft les over verzekeren tijdens Week van het Geld
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter