Wetenschap en kinderboeken in NEMO tijdens Weekend van de Wetenschap

NEMO staat het weekend van 3 en 4 oktober in het teken van wetenschap in kinderboeken en biedt hiermee een wetenschappelijk voorproefje op de Kinderboekenweek. Ontdek wat er in je hoofd gebeurt als je leest bij de lezing van hersenwetenschapper Ysbrand van der Werf. Of wordt proefpersoon in het onderzoek van wetenschappers dr. Elsje van Bergen (VU) en prof. dr. Peter de Jong (UvA) over lezen. Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 3 en 4 oktober is NEMO gratis geopend om iedereen de kans te bieden kennis te maken met het wetenschapsmuseum.

Op 3 en 4 oktober zijn er extra veel activiteiten in NEMO. Test je kennis in ‘de leukste-vragen-uit-kinderboeken quiz’ en bouw mee aan kettingreactie van boeken. Tijdens de workshop van illustrator Marit Törnqvist teken je je eigen opmerkelijke uitvinding. Ga hiermee op de foto en spring zo in je eigen tekening.

Dit jaar is Ysbrand van der Werf (De Jonge Akademie / Nederlands Herseninstituut-KNAW / VUmc) de pop-up wetenschapper in NEMO. Als hersenonderzoeker weet hij als geen ander hoe ons brein werkt. Ysbrand vertelt hoe zijn onderzoek ging, wat hij ontdekte en hoe jij zelf hersenonderzoek kunt doen.

Bekijk het volledige programma in NEMO via: www.e-nemo.nl/weekendvandewetenschap

Naar de website

VorigeBegin de schooldag met het nieuws van vandaag!
VolgendeVergroot het wereldbeeld van je leerlingen en haal meteen je kerndoelen
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter