Miljoenen Syrische kinderen zijn op de vlucht. Ze hebben geen huis, en soms geen familie meer. En kunnen niet naar school. Niet eerder waren het er zo veel. Deze kinderen leefden in oorlog. Zij hebben vaak zoveel meegemaakt, dat ze bang en verward zijn.

Eén van die kinderen is Rasha. “Samen met mijn familie vluchtte ik uit Syrië. Ik woon nu in een plastic huis. In Libanon. Daar is het veilig. Bij War Child speel en teken ik met andere kinderen. We zingen en dansen.” Rasha heeft weer hoop. “Ik wil later ingenieur worden. Zodat ik mijn land kan helpen opbouwen.”

Vertel het verhaal van oorlogskinderen
Je leerlingen zien de beelden van de Syrische vluchtelingen waarschijnlijk op het Jeugdjournaal. En misschien stellen ze je daar wel vragen over. Vragen als: Hoe is het om in oorlog op te groeien? Of te vluchten voor oorlog? En hebben kinderen eigenlijk ook rechten? Met de gratis lesmaterialen van War Child vertel je ze het verhaal van oorlogskinderen.

War Child biedt digitale lespakketten aan over o.a. opgroeien in oorlog, kindsoldaten en kinderrechten. Hiermee oriënteren je leerlingen zich op de wereld, zowel veraf als dichtbij. En werken zo aan de vorming van hun wereldbeeld. Bovendien haal jij hiermee meteen je kerndoelen, die vallen onder ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ en ‘Kunstzinnige oriëntatie’.

Gratis en eenvoudig te gebruiken
De lespakketten zijn makkelijk te downloaden en meteen te gebruiken in je klas. Download dus snel de gratis digitale lespakketten voor de bovenbouw van de basisschool. Je vindt ze op www.warchild.nl/lesmateriaal.

Laat je inspireren over wat je nog meer met je klas kunt doen. Nodig een voorlichter uit in je klas, of doe de schoolmusical. En vergeet je vooral niet hier in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Naar de website

VorigeOntdek wat er in je hoofd gebeurt als je leest
VolgendeMuziekwedstrijd Prinses Christina
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter