Wat is De Dag Vandaag?
De Dag Vandaag geeft leerlingen en leerkrachten het startsein dat de schooldag gaat beginnen. Als de betreffende datum wordt aangeklikt komen verschillende onderwerpen aan bod. De onderwerpen die aangestipt worden zijn actueel of gaan over geschiedenis. Ze sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs, worden afgewisseld met leuke weetjes en filmpjes, en hebben soms een opdrachtje. Daarnaast kunnen leerkrachten hun eigen agendapunten in deze digitale agenda plaatsen, zoals verjaardagen, klassenuitjes en sportdagen. Ga naar www.dedagvandaag.nl.

Verdiepende dossiers
Iedere maand vindt u op De Dag Vandaag nieuwe dossiers over actuele onderwerpen, of onderwerpen met de thema’s geschiedenis of cultuur. Een dossier is een langer artikel over bijvoorbeeld vluchtelingen in Europa, kinderarbeid of de heksenjacht in de Middeleeuwen. Ieder dossier heeft vragen, bedoeld om de kennis van de leerling te verdiepen, en een antwoordenformulier. De dossiers zijn bedoeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

Vluchtelingen in Europa
Iedere dag hoor je in het nieuws over tienduizenden vluchtelingen die naar Europa proberen te komen. Waarom moeten ze vluchten? Hoe komen ze Europa binnen? En hoe worden ze opgevangen? In dit dossier lees je er meer over. Kijk op www.dedagvandaag.nl/dossiers

Naar de website

VorigeProject schoolkrant: maak je eigen schoolkrant
VolgendeOntdek wat er in je hoofd gebeurt als je leest
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter