Sinds oktober 2013 beginnen veel leerlingen in het primair onderwijs met De Dag Vandaag, de actuele agenda voor het digitale schoolbord. De agenda telt inmiddels ruim 25.000 bezoeken van klassen per maand. De agenda geeft inhoud aan de betreffende dag door antwoord te geven op de vraag: Wat gebeurt er vandaag? Deze agenda is ontwikkeld door Young Crowds, specialisten in educatieve content, en wordt gratis aan het basisonderwijs aangeboden.

De digitale agenda geeft leerlingen en leerkrachten het startsein dat de schooldag gaat beginnen. Als de betreffende datum wordt aangeklikt, komen verschillende onderwerpen aan bod. De Dag Vandaag is verrassend, gevarieerd en een dagelijks cadeautje voor de leerlingen. De onderwerpen die aangestipt worden, zijn actueel of gaan over geschiedenis, aardrijkskunde, taal/lezen, rekenen, wereldoriëntatie en andere educatieve onderwerpen. Ze sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs, afgewisseld met leuke weetjes en, indien relevant, een opdrachtje. Daarnaast kunnen leerkrachten hun eigen agendapunten in deze digitale agenda aanbrengen, zoals verjaardagen, klassenuitjes, sportdagen, enzovoorts. Elke schooldag lezen ruim 30.000 leerlingen de berichten op De Dag Vandaag.

De Dag Vandaag kunt u vinden op: www.dedagvandaag.nl

Vanaf februari 2015 zijn er ook dossiers te vinden op De Dag Vandaag. De dossiers gaan over diverse onderwerpen, met als thema’s onder andere kunst, film en geschiedenis. Binnenkort treft u hier bovendien dossiers aan met achtergrondinformatie over actuele gebeurtenissen, voor extra duiding en verdieping.

De dossiers van De Dag Vandaag kunt u vinden op: www.dedagvandaag.nl/dossiers

Naar de website

VorigeKinderarbeid is toch niet van deze tijd
VolgendeNieuwe gratis lesmodule: Vegucation
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter