Het lesmateriaal bestaat uit leerzame en aansprekende werkboekjes voor de leerlingen, een digitale les en bijbehorende docentenhandleidingen. In de les ontdekken de leerlingen wat kinderarbeid is, maken ze kennis met de geschiedenis van kinderarbeid in Nederland, leren ze waar kinderarbeid nu nog voorkomt en kijken ze hoe kinderarbeid gestopt kan worden.

Deze doelen sluiten aan bij het thema ‘Verzet tegen kinderarbeid, de werkplaats uit, de school in’ uit de canon ‘Geschiedenis voor het basisonderwijs’. Het materiaal is geschikt voor leerlingen van groep 6, 7 en 8.

Het programma wordt afgesloten met een actie waarbij de leerlingen door het opknappen van klusjes voor familie of vrienden geld verdienen. Met dit geld kan Terre des Hommes kinderarbeid tegengaan en meer kinderen naar school te helpen. De leerlingen hoeven zelf geen geld in te zamelen, maar laten de waardebonnen op de achterkant van het werkboekje invullen door hun sponsors. Alle kinderen die met de actie meedoen, ontvangen een actie-armbandje.

Naar de website

VorigeAftrap CodeUur: Vierduizend kinderen leren programmeren
VolgendeNieuw in De Dag Vandaag: dossiers
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter