Dit product is helaas niet meer leverbaar!

Jamie's Food Revolution Day
Ieder jaar wordt in mei over de hele wereld stilgestaan bij Food Revolution Day, een initiatief van Jamie Oliver. Jamie Oliver heeft wereldwijd mensen geïnspireerd om meer plezier te hebben in het koken en wil nu met zijn Food Revolution ook kinderen bewust maken van wat ze eten. Voor het eerst wordt in 2016 ook op scholen in Nederland stilgestaan bij Food Revolution Day.

Werkboekje voor groep 5, 6 en 7
Om met leerlingen uit uw klassen stil te staan bij het effect van voeding heeft Kosmos Uitgevers, in samenwerking met Young Crowds, een werkboekje gemaakt. De opbouw is KENNIS OPDOEN – ONTDEKKEN - PROEVEN & DOEN. Deze drie pijlers leiden uiteindelijk tot een betere BEWUSTWORDING. Maar de fun factor is ook belangrijk. Het moet vooral ook leuk zijn! Met alle zintuigen verkennen de leerlingen hun eten en zien daarnaast het belang van gezonde voeding in en gaan er zelf enthousiast mee aan de slag.

In het werkboekje staan opdrachten en recepten voor leerlingen van 8 tot 11 jaar. Op een aansprekende en vrolijke manier komen leerlingen meer te weten over gezonde voeding. Maar ze leren vooral ook hoe leuk en bijzonder het kan zijn om op vrijdag 20 mei - naar aanleiding van Food Revolution Day - een feestlunch in de klas te maken. Voor en met elkaar. De inhoud van het werkboekje is geïnspireerd op het gedachtegoed van Jamie Oliver, de recepten zijn van de Engelse chef-kok zelf.

Naar de website

VorigeNederlandse cultuur snuiven in onze hoofdstad
VolgendeVier nieuwe basisonderwijslessen Rijksmuseum van Oudheden voor het nieuwe schooljaar
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter