Nu nieuw in Rijksmuseum van Oudheden: Museum en School voor groep 6.

Museum en School is een gezamenlijk educatief programma van acht Leidse erfgoedinstellingen: Hortus botanicus Leiden, Museum Volkenkunde, Naturalis, Museum De Lakenhal, Rijksmuseum van Oudheden, Regionaal Archief Leiden, SieboldHuis en Museum Boerhaave.

Doel van het programma
Het doel van het programma is museumbezoek een structurele plaats geven in het lesprogramma van de basisscholen. De leerlingen bezoeken ieder schooljaar een andere erfgoedinstelling waardoor ze bij het verlaten van de basisschool kennis hebben gemaakt met een breed aanbod aan erfgoededucatie en tot ware museumexperts zijn uitgegroeid.

Dit educatieve programma is gratis voor: Alkemade, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Staat uw school niet in een van de Museum en School gemeenten en wilt u wel deelnemen, neem dan contact op met de projectmedewerker Educatie & Onderwijs van Museumgroep Leiden. (zie contactgegevens onderaan dit bericht)

Rijksmuseum van Oudheden: Archeologie in Nederland voor groep 6.
Met de hulp van speurhond Luuk gaan de leerlingen op zoek naar bijzondere archeologische vondsten.
Archeologie van Nederland
In het programma Archeologie van Nederland gaan leerlingen met de hulp van speurhond Luuk actief op zoek naar zestien bijzondere archeologische vondsten. Ze ontdekken onder andere hoe hun slaapkamer er in de steentijd uitgezien zou hebben, hoe kinderen naar school gingen in de middeleeuwen en wat een archeoloog precies doet. Het programma is flexibel opgezet. Het is mogelijk de nadruk te leggen op ‘Nederland in de prehistorie’ of ‘Nederland in de Middeleeuwen’.
Doelstellingen en leerdoelen
Bij het programma Archeologie van Nederland maken de leerlingen kennis met het dagelijks leven in Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Het programma sluit aan bij het kerndoel Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld en bij de tijdvakken ‘Jagers en boeren’, ‘Grieken en Romeinen’, ‘Monniken en ridders’ en ‘Steden en staten’.

Kijk voor meer informatie, de voorbereidende les voor op school en het inschrijfformulier op
Museum en School
Of neem contact op met:

Marijke van de Haterd
Projectmedewerker Educatie & Onderwijs
T 071-513 91 86
E marijke@museumgroep.nl

Naar de website

VorigeBeMused door Ongedierte en besmettelijke ziekten
VolgendeSchoolTV-Weekjournaal
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter