SchoolTV-Weekjournaal: Kerncentrales en Nederland schoon

Kerncentrales
Enorme problemen voor Japan. Na een heftige aardbeving en een tsunami, dreigt nu ook een kernenergieramp. Wat is dat eigenlijk kernenergie? En waarom is het zo gevaarlijk? Wat ging er mis en hoe wordt geprobeerd een nieuwe ramp te voorkomen? We leggen het allemaal uit. En natuurlijk het laatste nieuws.

Nederland schoon
Dit weekend gaan net als vorig jaar duizenden Nederlanders de straat op om de straten schoon te vegen. Jurre gaat met scholieren op pad, om te kijken hoeveel zwerfvuil er op straat ligt. Zonde eigenlijk want er is zoveel moois mee te doen. Jurre bezoekt een afvalfabriek en kijkt hij wat er met al dat afval gebeurt.

Programmawijziging
Vorige week is vanwege de ramp in Japan het onderwerp over Megastallen niet uitgezonden. Dit betekent dat de uitzending daardoor helaas niet correspondeerde met de handleiding en de krant. Wij houden u op de hoogte als dit onderwerp alsnog wordt uitgezonden.

Mr. Right
In het onderdeel Mr. Right worden moeilijke onderwerpen bespreekbaar gemaakt.
Dit keer vertelt Mr. Right Dit keer vertelt Mr. Right alles over wereldvrienden. Het is leuk om vrienden over de hele wereld te hebben, maar hoe vind je wereldvrienden? En misschien nog belangrijker, hoe houd je contact? Mr. Right geeft tips!

Uitzending: vrijdag 18 maart 11:00 uur op Nederland 3
Herhaling: maandag 21 maart 11:00 uur op Nederland 3

Naar de website

VorigeMuseum en School voor groep 6
VolgendeHuisje Boompje Beestje
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter