Al meer dan 3.400 basisschoolklassen hebben zich aangemeld voor de grootste online klassenwedstrijd van Nederland: de Leuk Leren Week van online oefenprogramma Squla. De Leuk Leren Week 2013 vindt plaats van 18 tot 25 maart. Het overtreft de stoutste verwachtingen van de organisator.

Meer dan 100.000 leerlingen van groep 1 t/m 8 gaan eind maart een week lang de lesstof van school via online educatieve quizzen en games oefenen. Aan de 1e editie in 2012 deden 2.900 klassen mee.

Suzanne Ekel van Squla: “We hopen dit jaar op 5.000 deelnemende klassen. Het leeft enorm onder leerlingen en leerkrachten. Online spelenderwijs oefenen met de lesstof werkt écht stimulerend. We hebben de drempel voor deelname bewust laag gehouden: het kost scholen niks en extra investeringen zijn niet nodig. Enkel een digibord en computer met internetverbinding volstaan. Het is vooral leuk en leerzaam.”

Thuis spelenderwijs oefenen voor school: ook samen met ouders
Dit jaar betrekt Squla voor het eerst ook de ouders bij de Leuk Leren Week. Suzanne Ekel: “We spelen hiermee in op een actueel thema in het onderwijs: ouderbetrokkenheid. Ouders kunnen in het afsluitende weekend van de Leuk Leren Week samen met hun kinderen punten scoren voor de klas. Ouders en school hebben immers hetzelfde doel: kinderen begeleiden het beste uit zichzelf en het schooljaar te halen. En wat is er leuker voor kinderen samen met papa en mama de lesstof te oefenen en tegelijkertijd ook nog de klas te helpen in de online wedstrijd?”

Spelen voor een goed doel
Motiverende doelen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen stimuleren om te leren. Daarom heeft Squla ook dit jaar een aansprekend goed doel voor de Leuk Leren Week én een bijzondere hoofdprijs uitgekozen. Tijdens de Leuk Leren Week spelen de klassen voor kinderen die door een ziekte of aandoening langdurig niet naar school kunnen. Hoe meer educatieve oefenvragen er beantwoord worden tijdens de week, hoe meer zieke kinderen een jaar lang toegang tot het online oefenprogramma van Squla krijgen. Een aantal ziekenhuizen heeft inmiddels medewerking verleend, waaronder het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Als hoofdprijs geven Kim-Lian van der Meij en Ralph Mackenbach op de school van de winnende groep een spetterend optreden.

Leerkrachten kunnen hun klas tot en met 15 maart aanmelden via de site www.squla.nl/leuk-leren.

Naar de website

VorigeGratis proefpakketten Breingeheimen
VolgendeOverblijf TV kijkoverzicht
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter