Hersenen staan volop in de belangstelling. Een nieuwe manier van hersenonderzoek, de functionele MRI scan, zorgt er voor dat we in snel tempo meer inzicht krijgen in hoe ons brein werkt.

De hersenen zijn het meest wonderlijke en ingewikkelde deel van ons lichaam. We kunnen ermee denken, ze regelen onze emoties en alles wat er in ons lichaam gebeurt. Wat we ervan weten, licht steeds meer een tipje van de sluier op.

Maar we weten nog lang niet alles. Ongetwijfeld zal de kennis van ons brein in de komende jaren toenemen, maar we kunnen alvast gebruik maken van de inzichten die we nu hebben. Zeker in het onderwijs, en zeker als het om studie- en omgangsvaardigheden gaat, kunnen leerlingen en docenten er hun voordeel mee doen.

Gratis proefpakketten Breingeheimen
Breingeheimen biedt de mogelijkheid van de verschillende boeken gratis proefpakketten te downloaden. De proefpakketten bestaan uit 3 volledige lessen. Hersenonderzoek is de leidraad voor de opdrachten in de werkboeken. Het verheldert het begrip van leerlingen voor diverse aspecten van leren en sociaal omgaan.

Klik hier om het proefpakket MHV klas 1/2 te downloaden

Naar de website

VorigeGratis lespakket gericht op sport en bewegen
VolgendeLeuk Leren Week van online oefenprogramma Squla
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter