De ANWB geeft scholen een digitaal lespakket over Landschap en Natuurbeheer cadeau. Van oudsher zet de ANWB zich in voor het behoud van de natuur en de mogelijkheden om in de natuur te recreëren. Het lespakket is bedoeld om jongeren er meer bij te betrekken. Na een les op een digibord gaan ze aan de slag met opdrachten. Ze gaan met een fototoestel de natuur, organiseren een ontdekkingstocht of ontwerpen nieuwe natuur aan de tekentafel.

Leraren kunnen hun klas gratis aanmelden voor de digitale lessen. Het lespakket sluit aan bij het vak aardrijkskunde, maar kan ook als project gebruikt worden. Er is een lespakket voor het vmbo en er is ook een versie voor havo/vwo.

Met de investering in een lespakket over Landschap en Natuurbeheer voor jongeren dient de ANWB ook een maatschappelijk belang. “Door jongeren nu bij de omgeving om hen heen te betrekken, zullen ze zich in de toekomst mogelijk eerder inzetten voor het behoud van natuur en recreatiemogelijkheden”, aldus Roxy Tacq, adviseur Public Affairs van de ANWB. Het is voor onze leden van belang om nu en in de toekomst te kunnen blijven genieten van een mooie natuurlijke omgeving, om bijvoorbeeld te kunnen wandelen en fietsen.

Kijk voor meer informatie en een demo-versie op www.anwb.nl/beleefdenatuur

Leraren die zich aanmelden ontvangen een inlogcode waarmee de klas aan de slag kan. Inlogcodes kunt u verkrijgen via Martijn Spekman, telefoon 070 - 302 4770 of mailen naar martijn@codenamefuture.nl

Naar de website

VorigeGratis wetenschapsspel Expeditie Moendoes voor groep 6-7-8
VolgendeMaak je eigen tijdcapsule
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter