Het Klokhuis is jarig! We bestaan 25 jaar en dat vieren we! We kijken terug, maar we gaan ook fantaseren over de toekomst. Over 10 jaar... Hoe zou de wereld er dan uitzien? Hoe oud ben jij dan?

De komende weken mag jij je eigen tijdcapsule maken. Wil je iets moois bewaren? Of hoop je dat er nieuwe dingen zijn over 10 jaar? Stop jouw idee in je tijdcapsule en stuur 'm naar ons op. Jouw tijdcapsule wordt dan 10 jaar bewaard in het archief van Beeld en Geluid!

De mooiste tijdcapsules komen zelfs terecht in de Klokhuis tijdcapsule tentoonstelling in Beeld en Geluid.

En in 2023... Dan gaat het grote archief van Beeld en Geluid weer open, en krijgt iedereen zijn tijdcapsule terug. Zou je nog weten wat je er in hebt gedaan? Zal jouw toekomstvoorspelling zijn uitgekomen?

WAT IS EEN TIJDCAPSULE?

Een tijdcapsule is een klein doosje of blikje waar je iets in doet. Het wordt een tijdcapsule als je 'm afsluit, ergens goed bewaart, en pas heeeel veel jaren later weer openmaakt. Je kan 'm bijvoorbeeld begraven in je tuin. Of verstoppen op zolder.
De tijdcapsule die jij naar Het Klokhuis mag opsturen, wordt 10 jaar bewaard in het archief van Beeld en Geluid. In 2023 krijg je 'm terug!

Naar de website

VorigeLespakket over landschap en natuur voor jongeren
VolgendeExamen geschiedenis 2013: 120 oefenvragen (multiple choice) online voor vmbo, havo en vwo
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter