Mediawijs met Kidsweek in de Klas is dé actuele en digitale methode voor mediawijsheid in het basisonderwijs. Het lesprogramma bestaat uit tien lessen die zijn gekoppeld aan de competenties die Mediawijzer.net* heeft ontwikkeld. Iedere maand komt in de nieuwe les een ander aspect van mediawijsheid aan bod. De methode wordt op twee niveaus aangeboden: niveau 1 voor groep 5 en 6 en niveau 2 voor groep 7 en 8.

U heeft de mogelijkheid om middels een gratis proefles vrijblijvend kennis te maken met Mediawijs met Kidsweek in de Klas. In deze proefles staat de competentie: Inzicht hebben in de medialisering van de samenleving centraal. Uw leerlingen leren wat mediawijsheid is en worden zich bewust van de veranderende digitalisering om hen heen. Ze leren in deze proefles een mening te vormen over mediawijze stellingen en gaan op een creatieve manier aan de slag met het bedenken van nieuwe uitvindingen.

Samen met uw leerlingen start u de proefles op het digibord met een klassikale instructie en vervolgens gaan uw leerlingen aan de slag met de verwerkingsopdrachten, die zowel digitaal als op papier worden aangeboden.

Ga naar www.kidsweekindeklas.nl/digitaleproefles voor de gratis proefles.

*Kidsweek in de Klas is netwerkpartner van Mediawijzer.net. Dit initiatief van de ministeries van OCNW en Jeugd en Gezin is in 2008 opgezet om Nederlandse burgers en organisaties mediawijs te maken.

Naar de website

VorigeHet Klokhuis maakt prehistorische Oertoer
VolgendeGratis lessenserie Wereldburgerschap (mbo-niveau 2, 3 en 4)
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter