Lesmateriaal reuzenpanda’s voor groep 5/6 en 7/8

Er is een reuzenpanda geboren in Ouwehands Dierenpark! In 2017 kwamen de twee reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya vanuit China naar Nederland. Samen met Ouwehands Dierenpark, waar de panda’s verblijven, heeft Young Crowds werkboekjes gemaakt om de reuzenpanda’s te leren kennen.

Lesmateriaal voor groep 5/6 en 7/8
Voor twee verschillende leeftijdsgroepen is lesmateriaal vervaardigd: voor groep 5/6 en voor groep 7/8. In het lesmateriaal maken leerlingen kennis met deze bedreigde diersoort en wordt belicht waarom panda’s zo zeldzaam en bijzonder zijn. Zo leren zij meer over het leefgebied van reuzenpanda’s, hun gedrag, eetgewoontes en zaken die hier direct mee te maken hebben, zoals het kweken van bamboe en het belang van het onderzoek voor het voortbestaan van de panda’s in het wild. Daarnaast worden de leerlingen aan het denken gezet over wat zij kunnen doen om de panda’s en andere wilde diersoorten te redden.

Voor beide groepen bestaat het lesmateriaal uit een aantrekkelijk werkboekje van 16 pagina’s en een interactieve, digitale les. In de online omgeving treft u nog veel meer materiaal aan voor uw leerlingen. Bovendien vindt u er een online test, waarmee u gemakkelijk het kennisniveau van uw leerlingen kunt achterhalen. Ook is het materiaal voorzien van een bondige, overzichtelijke docentenhandleiding.

Bestellen
Via deze link kunt u uw bestelling plaatsen. U kunt de werkboekjes bestellen per pakket van 30 exemplaren. U betaalt slechts de administratie- en verzendkosten. Deze kosten zijn afhankelijk van uw bestelling en worden u getoond tijdens het bestelproces.

Naar de website

VorigeOnline les over impact maken!
VolgendeAntwoorden op al je vragen over het heelal in de uitgebreide basiscursus sterrenkunde
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter