Online les over impact maken!

Het afgelopen jaar hebben jongeren in Nederland al hun stem laten horen: duizenden jongeren verzamelden zich op het Malieveld om aandacht te vragen voor klimaat, een groeiende jongerenbeweging vraagt aandacht voor studie- en prestatiedruk en een Jongerenparlement is in aantocht. Juist in deze tijden van corona is het extra belangrijk dat jongeren hun stem laten horen en nadenken over hoe zij positieve impact kunnen maken op de wereld om hen heen.

Aan de slag met online les Jongerenambassadeurs
Wat? Met de online-les met filmpjes en opdrachten stimuleren we jongeren op een positieve manier om na te denken over hoe zij impact kunnen maken. Niet groots en meeslepend, maar concreet en bij hen in de buurt. Zodat zij kunnen zien dat ook hun stem telt.

Voor wie? De les is voor middelbare scholieren van alle niveaus van de bovenbouw en kan gegeven worden door maatschappijleerdocenten of mentoren in het kader van zelfstandigheidsuren.

Hoe werkt het?
1️⃣ De mentoren en/of maatschappijleerdocenten wijzen de leerlingen op de online-les op de website www.jongerenambassadeurs.com/les. De leerlingen vullen het bijbehorend opdrachtenformulier in en sturen deze naar hun docent om te laten zien waar zij impact willen maken. Uw leerlingen enthousiast maken om ook écht aan de slag te gaan? Kijk bij stap 2 en 3!
2️⃣ Facultatief: Uw leerlingen kunnen hun stem ook echt in de praktijk laten horen! In overleg met uw school plannen we een webinar Jongerenambassadeurs voor uw leerlingen waarin zij meer horen over het project en al hun vragen live kunnen stellen aan de jongerencoach.
3️⃣ Facultatief: Daarnaast kunnen ze hun opdrachtenformulier ook opsturen naar het project. Wij ondersteunen hen om echte jongerenambassadeur bij een organisatie te worden in een duo of jongerenpanel door een (online) training en coaching van een jongerencoach.

Naar de website

VorigeHangt jouw creatie binnenkort in een museum?
VolgendeLesmateriaal reuzenpanda’s voor groep 5/6 en 7/8
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter