Deze week is het de week van de armoede. Een leuke, maar ook leerzame game die je hierbij in de les zou kunnen gebruiken is Lekker Goedkoop.

Lekker Goedkoop is een game die gemaakt is bij de serie De Slavernij Junior. Deze serie voor kinderen, gemaakt door de NTR, gaat over slavernij en is vorig najaar (2011) uitgezonden. Lisa Wade vertelt over slavernij van vroeger, maar ook over slavernij van nu, zoals die nog steeds voorkomt in bijvoorbeeld Bangladesh en Benin.

In Lekker Goedkoop kan je je eigen kleding ontwerpen èn produceren. In een reis rond de wereld ontdek je waar en hoe kleding gemaakt wordt, en welke mensen dat doen. Je kan zelf bepalen hoe het er op de locaties aan toe gaat. Wil je kinderen laten werken op de katoenplantage? Of niet? Wat als er niet genoeg katoen geplukt wordt zonder hun hulp? En kan je je t-shirt wel betalen als je het eerlijk produceert? Of maak je je kleren lekker goedkoop? In de game wordt er ook extra informatie gegeven over bijvoorbeeld het land.

Het spel oordeelt niet, maar laat alleen zien dat de keuzes die je maakt gevolgen hebben voor de prijs, en voor de mensen die je kleren produceren. Lekker Goedkoop gaat daarbij niet voorbij aan het feit dat marketing een grote kostenpost is in de prijsopbouw van een product. Niet alle dure spullen zijn goed, niet alle goedkope spullen zijn fout.

Vind je het een leuk idee? Speel dan het spel in de klas:

http://lekkergoedkoop.hetklokhuis.nl/

Op deze pagina is ook een handleiding te vinden en kun je alle afleveringen van de serie terugkijken:

http://www.hetklokhuis.nl/algemeen/Lekker%20Goedkoop

Naar de website

VorigeDeze week weer leuke onderwerpen in Overblijft TV
VolgendeLekker Belangrijk magazine
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter