Lekker Belangrijk!!! magazine – met docentenhandleiding om te behandelen met leerlingen van 12-15 jaar.

Lekker Belangrijk Magazine is een gratis tijdschrift over gezond en duurzaam eten, bedoeld voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Het magazine sluit aan op de belevingswereld van jongeren. Onmisbare kennis over voeding is verpakt in smakelijke tips, handige zelf-tests en sprankelende interviews met BN’ers en leeftijdgenoten. Dit blad zet jongeren aan het denken over de verschillende aspecten van voedsel, zoals gezond en veilig eten, maar ook over dierenwelzijn, milieu, natuur, cultuur en eerlijke handel. De artikelen sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen.

Het magazine is goed te gebruiken in de klas, bijvoorbeeld als startpunt voor discussie. Waarom zou je vlees of vegetarisch eten? Is het niet beter om kraanwater te drinken dan fleswater? De inhoud sluit aan bij de lessen in het voortgezet onderwijs en het online lespakket Weet wat je eet.
Dus geef het mee aan de leerlingen naar huis, leg het in de schoolkantine of bied het aan bij de schoolkrant. In de docentenhandleiding staan nog meer toepassingstips. Ook staat daarin beschreven hoe het blad aansluit bij de kerndoelen van het voortgezet onderwijs en het online lespakket Weet Wat Je Eet.

Uit evaluatieonderzoek blijkt dat leerlingen het tijdschrift goed waarderen. Jongeren zeggen zelf dat Lekker Belangrijk magazine hen informeert, maar ook aanzet tot actie. Superslim leesvoer, dus!

Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Voedingscentrum: http://www.voedingscentrum.nl/professionals/onderwijs-en-kinderopvang/voortgezet-onderwijs/educatie/lekker-belangrijk.aspx. Daar kun je ook de docentenhandleiding downloaden en een voorbeeldexemplaar digitaal inzien.

Docenten en andere professionals kunnen nu editie 2012/2013 bestellen in de webshop van het Voedingscentrum: http://webshop.voedingscentrum.nl/lekker-belangrijk-magazine-2010-30-stuks.html.
Het blad is gratis (wel moeten verzendkosten worden betaald).

Naar de website

VorigeLeerzame game: Lekker Goedkoop
VolgendeDe samsam van November en December
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter