Kom samen met dance4life in actie voor een wereld zonder aids!
Periode: september t/m half november en 1 december 2015.

Voor komend schooljaar bieden wij u een kosteloos en inspirerend project, de dance4life scholenactie 2015. De dance4life scholenactie bestaande uit:
• Één Een inspirerende en verzorgde gastles (1 per klas);
• de actieperiode; en
• een spetterend slotevent voor alle leerlingen die in actie komen.

** Meld u nu aan op www.codenamefuture.nl/dance4life**

De ervaring leert dat het project niet alleen een zinvolle invulling is voor een project, maar dat het bij leerlingen ook een gevoel van trots en solidariteit geeft. Deelname stimuleert een sterk gevoel van verbondenheid tussen jongeren wereldwijd, doordat wordt stilgestaan bij hun overeenkomsten en de gedeelde wens op een gezonde toekomst. Bovendien brengt het bezoek van een Afrikaanse jongere aan de klas het leven van leeftijdsgenoten wereldwijd heel dichtbij.

Schrijf u nu in voor de dance4life scholenactie en kom met uw leerlingen in actie voor een wereld zonder aids! Deelname met de hele school is mogelijk, maar ook al vanaf 100 leerlingen.

IN HET KORT
(Leer)doelen:
• Leerlingen informeren over thema's rondom seksualiteit binnen het kader van 'wereldburgerschap'.
• Leerlingen bewust maken van hun eigen seksuele rechten en kansen (t.o.v. jongeren wereldwijd) en een verbinding leggen tussen jongeren onderling
• Leerlingen inspireren om in actie te komen voor leeftijdsgenoten in Afrika ten zuiden van de Sahara.

Doelgroep: Voortgezet onderwijs (alle niveaus en leerjaren). Meedoen kan al vanaf 100 leerlingen.

Looptijd: september t/m 1 december 2015
gastlessen: september t/m 13 november 2015
dance4life slotevent: 1 december 2015

Inhoud:
1. Een interactieve gastles per klas door een ‘peer educator’ uit Afrika, die vertelt over de situatie rondom HIV in zijn land en zijn persoonlijke ervaringen deelt (50 minuten per gastles).
2. Actieperiode (1 á 2 weken). Aan de hand van concrete acties komen leerlingen in actie en zamelen geld in voor hiv-preventie projecten ten zuiden van de Sahara.
3. Spetterend slotevent rond 1 december 2015 met bekende artiesten. Alle jongeren die €50,- of meer hebben ingezameld, mogen hierbij zijn. Tijdens deze unieke ervaring van verbondenheid, trots en solidariteit wordt gevierd wat er met z’n allen is bereikt!
>> Vervoer vanaf school komt voor rekening van dance4life!

Vakken: Maatschappijleer, aardrijkskunde, wiskunde, geschiedenis, verzorging, economie, wereldbeschouwing, vreemde talen, biologie e.a.

Tijdsduur: 1 lesuur (gastles) en actie (aantal uur zelf te bepalen)

Kosten: GEEN


Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail naar hanneke@codenamefuture.nl of kijk op www.codenamefuture.nl/dance4life

** Elke 15 seconden raakt er iemand in de wereld met hiv geïnfecteerd. dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. Schrijf je nu in voor de dance4life scholenactie en kom ook in actie!**

Naar de website

VorigeDoe mee met de Samsam Scholenruil
VolgendeDe Tour in de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter