De Tour de France start in 2015 vanuit de stad Utrecht. Om docenten zo goed mogelijk te helpen in de lessen aandacht te besteden aan Le Grand Départ, is het gratis lespakket 'de Tour in de klas' ontwikkeld. Op de website www.detourindeklas.com staan maar liefst 160 lessuggesties voor u klaar.

De gratis lesmaterialen zijn geschikt voor alle vakken, zowel in de bovenbouw PO als in de onderbouw VO. Van korte 10-minuten activiteiten tot vakoverstijgende projecten. Met een paar simpele stappen bereidt u heel snel en eenvoudig een leuke les voor.

Het lesmateriaal bestaat uit 5 thema's:

Tour de France
Over de Tour de France valt veel te vertellen. Met de lessuggesties in dit thema leren de leerlingen meer over de Franse taal en cultuur, over de invloed die de Tour heeft op de maatschappij, over helden en soorten wielrenners en over de beroepen in de Tour.

Fysiek
De Tour de France. Drie weken afzien. Hoe houden die renners het vol? In dit thema ontdekken de leerlingen alles over het belang van sport en bewegen, gezondheid, fair play en voeding. Steeds met een link naar wielrennen en de beproevingen die de profs doorstaan.

(Verkeers)veiligheid
Veiligheid speelt bij fietsen een grote rol; zowel voor professionele coureurs als voor uw leerlingen die door het drukke verkeer naar school fietsen. De lessuggesties in dit thema dagen de leerlingen uit zelf na te denken over verkeersveiligheid en over hun rol daarin.

Fietsmateriaal
Voor ons is fietsen de normaalste zaak van de wereld. Maar hoe werkt zo’n fiets eigenlijk? Hoe kan het dat wielrenners zo hard gaan? En hoe plak je een fietsband? Met dit soort vragen gaan de leerlingen aan de slag bij de lessuggesties over fietsmateriaal.

Utrecht
Heel Nederland is apetrots op de Tourstart vanuit Utrecht. U bespeurt bij uw leerlingen vast ook al stijgende Tourkoorts. Het thema ‘Utrecht’ biedt u een heel stel leuke en leerzame suggesties om in de les aandacht te besteden aan Le Grand Départ in Utrecht.

Naar de website

VorigeKosteloos, inspirerend, betekenisvol en verzorgd project: Kom samen met dance4life in actie voor een wereld zonder aids!
VolgendeInschrijving Maand van de Geschiedenis gestart
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter