Hierbij het Klokhuis Kijkoverzicht van de maand juni. Alvast veel kijkplezier!

Week 23

Maandag 6 juni 2011 Het Klokhuiskantoor 40
Elke maandag het Klokhuiskantoor! Margreet geeft antwoord op de vraag waarom en wanneer we gapen en Lisa ontdekt dat De Inktpot een prachtig kantoorgebouw blijkt te zijn.

Dinsdag 7 juni 2011 Super Supermarkt
Bart doet boodschappen in de supermarkt en vraagt zich af hoe de supermarkt aan al z’n artikelen komt. Daarvoor gaat hij kijken in een enorm distributiecentrum. Maar hoe weten ze in deze super supermarkt nou hoeveel en welke spullen naar een bepaalde winkel moeten?

Woensdag 8 juni 2011 Het Klokhuis Bouwt, De Opening!
Groot feest! Vandaag is de officiële opening van het enige echte KlokHuis in Almere. Na maanden bouwen is het huis dan eindelijk klaar. En natuurlijk is iedereen bij de feestelijk opening aanwezig, de ontwerpers, de bouwers, de burgemeester en de Klokhuispresentatoren! Het wordt groot feest bij het gloednieuwe KlokHuis in Almere!!!

Donderdag 9 juni 2011 Bruggen
Bart heeft een afspraakje, maar moet wachten voor een open brug. Dat brengt ‘m op het idee om in Amsterdam eens te kijken wat voor bruggen er allemaal zijn. Ophaalbrug, hefbrug, draaibrug: ze komen allemaal aan bod. Een brugwachter legt uit hoe hij zijn brug bedient. Bart legt ook nog het principe van het contragewicht uit en neemt een kijkje in de brugkelder. Maar wat is dat dan, een brugkelder? En komt Bart nog op tijd voor z’n afspraak….in het brugrestaurant?

Vrijdag 10 juni Pinkpop
Pinkpop is één van de grootste popfestivals van ons land en van Europa. Wat gebeurt er allemaal op, voor, onder en achter het podium? Dolores kijkt achter de schermen van Pinkpop. Het is op zo’n popfestival voor iedereen in ieder geval keihard werken.

Week 24

Maandag 13 juni 2011 Het Klokhuiskantoor afl. 41
Elke maandag het Klokhuiskantoor! Dolores zoekt uit waarom een kat kopjes geeft en Lisa weet alles over de olijfboom. En waarom en hoe worden amandelen geknipt? Een goed item voor Wouter van Het Klokhuiskantoor, want zijn amandelen moeten eruit. En met baas Ben gaat het ook niet goed, hij heeft slaapproblemen.

Dinsdag 14 juni 2011 Ziekenhuisopname
Heb je een liesbreuk of krijg je buisjes in je oren of moeten je keel- of neusamandelen geknipt worden? Dan moet je voor een operatie naar het ziekenhuis. Dat is allemaal best eng. Wat gebeurt er op zo’n dag met je, waar kom je te liggen en met wie krijg je allemaal te maken? Bart laat in het Academisch Medisch Centrum van Amsterdam zien dat een ziekenhuisopname best meevalt en dat er goed voor je wordt gezorgd.

Woensdag 15 juni 2011 Eierfabriek
Een eitje eten is lekker, maar bijna niemand weet dat in veel andere voedingsmiddelen ook ei verwerkt zit in de vorm van poeder. Hoe maak je van een ei poeder. Lisa ziet het in de leerfabriek. Het begint daar allemaal met het scheiden van het eiwit en het eigeel in de eierbreekmachine.

Donderdag 16 juni 2011 Raket
Voor Bart gaat een droom in vervulling: hij is bij een raketlancering! Daarvoor moet hij wel helemaal naar Frans Guyana, maar hij mag wel rondlopen op het lanceerplatform! Het staat daar vol met koeltanks, bliksemafleiders en vlamombuigers: alles moet natuurlijk wel veilig gebeuren! Maar hoe krijg je nou zo’n enorme ontploffing die voor een lancering nodig is?

Vrijdag 17 juni 2011 Benjamin Herman
Lisa gaat naar jazz-saxofonist Benjamin Herman, onder andere bekend van zijn bigband New Cool Collective. Benjamin heeft met zijn muziek veel prijzen gewonnen en hij weet echt alles over zijn lievelingsinstrument: de saxofoon. Aan Lisa laat hij zien hoe je sax speelt, waarom je een goed bamboerietje moet hebben en hoe lang je zo’n rietje kan gebruiken. Verder toont hij allerlei verschillende saxofoons en laat wat bekende saxofonisten horen. En waarom heeft hij nou voor de saxofoon gekozen? Het heeft volgens Benjamin iets te maken met het opruimen van een drumstel…

Week 25

Maandag 20 juni 2011 Het Klokhuiskantoor afl. 42
Hoe hamstert een hamster? Hoe wordt couscous gemaakt? Wat is een moedervlek? En natuurlijk volgen we ook weer het wel en wee van de mensen op het Klokhuiskantoor.

Dinsdag 21 juni 2011 Zon
De zon is onmisbaar voor het leven op aarde. De aarde zou zonder de zon koud, kil en onbewoonbaar zijn. Hoe groot is de zon, hoe werkt de zon en hoe ver staat de zon bij ons vandaan? En wat maakt de zon zo ongelofelijk heet? Bart komt alles te weten over de enige ster van ons zonnestelsel.

Woensdag 22 juni 2011 Autodemontage
Bart heeft in de Klokhuisserie Breaking News heel wat auto’s gesloopt, maar niet volgens de regels. Vandaag gaat hij bij een autodemontagebedrijf officieel een auto slopen. Eerst gaan alle vloeistoffen eruit op de droogleginstallatie, dan wordt de wagen helemaal gestript en uiteindelijk blijft er in de shredder van Bart’s auto helemaal niets meer over dan kleine blokjes schroot. Eén voordeel van al dat auto demonteren: alles, van autogordel tot autoband, kan hergebruikt worden!

Donderdag 23 juni 2011 Margarine
We smeren het elke dag op ons brood: margarine! Wat is het verschil tussen dit broodsmeersel en boter? In margarine zitten plantaardige vetten, terwijl boter een zuivelproduct is. Dit en nog veel meer weetjes ontdekt Dolores in de margarinefabriek. Belangrijkste vraag is: hoe maak je goede smeerbare margarine?

Vrijdag 24 juni 2011 Tassenontwerper
De tassen van Omar Munie zijn niet aan te slepen, alles wat

Naar de website

Vorige11 mei Docentenmiddag Techniek in de Romeinse tijd
VolgendeVoorleesactie op 1000 basisscholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter