Derde Dag van de Duurzaamheid start met Mr Finney van prinses Laurentien

Ook dit jaar begint de Dag van de Duurzaamheid op 11 november met een landelijke Voorleesactie op basisscholen. Bekende en minder bekende Nederlanders, politici, burgemeesters, wethouders, docenten, ouders en pabo-studenten zullen voorlezen uit het boek ‘Mr Finney en de andere kant van het water’ van Laurentien van Oranje en Sieb Posthuma. Aansluitend gaan de voorlezers aan de hand van de thema’s uit het boek met de kinderen in gesprek over hoe we op een duurzame manier met de aarde om kunnen gaan. Vorig jaar deden 700 scholen mee; dit jaar is het streven om ten minste 1000 basisscholen mee te laten doen.

Urgenda roept iedereen op; samen sneller duurzaam

Op vrijdag 11 november vindt alweer voor de derde keer de Dag van de Duurzaamheid plaats. Ieder jaar doen er steeds meer organisaties mee, waardoor ook de impact steeds groter wordt. In 2010 vonden er duizenden activiteiten plaats in het hele land. Initiatiefnemer Urgenda roept ook dit jaar weer individuen en organisaties in Nederland op om duurzaamheidsinitiatieven te organiseren of zich aan te sluiten bij een reeds bestaand initiatief waardoor deze nog succesvoller wordt. Individuen, gezinnen, scholen, bedrijven, organisaties, gemeenten en provincies kunnen zich allemaal inzetten. Als we het samen doen, zijn we sneller duurzaam en laten zien hoe concreet duurzaamheid is.

Alle basisscholen in Nederland
Urgenda, Duurzame PABO, Programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling en de Missing Chapter Foundation nodigen alle basisscholen in Nederland uit om deel te nemen aan deze leuke én leerzame activiteit.

Naar de website

VorigeKlokhuis Kijkoverzicht van de maand juni
VolgendeWishes for the World
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter