Kinderen maken bevrijdingslied ‘One day’ met Stevie Ann

Op 5 mei vieren we in Nederland dat we in vrijheid kunnen leven. Het Klokhuis (NTR) en de geschiedenisserie 13 in de Oorlog (NTR) willen deze dag extra feestelijk maken met het muziekproject One day.

One day is een speciaal voor 13 in de Oorlog geschreven nummer over vrijheid en vrede. Stevie Ann schreef met Jochem Fluitsma en Eric van Tijn het lied dat sinds maandag 4 april is te beluisteren en te downloaden op http://www.hetklokhuis.nl. Stevie Ann zingt One day en begeleidt zichzelf hierbij op gitaar. Het Klokhuis en 13 in de Oorlog roepen kinderen op om mee te spelen en mee te zingen met One day.

Kinderen tot 14 jaar kunnen hun eigen partij opnemen en op YouTube zetten. Er is bladmuziek beschikbaar, maar er mogen ook eigen partijen gecomponeerd worden. De eenvoudige One day-versie van Stevie Ann wordt gaandeweg omringd met steeds meer zangers en muzikanten.

De beste inzendingen zullen te zien en te horen zijn in de videoclip van One day. Op 5 mei zendt Z@pp deze clip uit op tv. Wie er in de videoclip te zien en te horen zijn, dat beslist de jury eind april. De jury bestaat uit Stevie Ann, Jochem Fluitsma, Eric van Tijn en Loes Wormmeester (eindredacteur Het Klokhuis en 13 in de Oorlog).

13 in de Oorlog is een 13-delige geschiedenisserie voor kinderen over de Tweede Wereldoorlog. De presentatie ligt in handen van Lisa Wade, bekend van het NTR jeugdprogramma Het Klokhuis. Vanaf historische locaties presenteert zij het programma, omlijst door authentieke archiefbeelden en aangrijpende dramascènes.

Op dit moment wordt 13 in de Oorlog opnieuw uitgezonden, van maart t/m mei 2011.

De crossmediale serie 13 in de Oorlog heeft diverse prijzen gewonnen, zoals de Cinekid Kinderkast (Amsterdam), de Erasmus Euro Media Award (Wenen) en de crossmedia prijs op het BaKA forum (Basel). Ook was 13 in de Oorlog genomineerd voor een Emmy Award.

Naar de website

VorigeSchoolTV weekjournaal
VolgendeHet Klokhuis kijkoverzicht van mei 2011
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter