SchoolTV weekjournaal

Deze week staat de uitzending in het teken van 4 en 5 mei.

Uitzending: vrijdag 15 april 11:00 uur Ned. 3
Herhaling: maandag 18 april 11:00 uur Ned. 3

4 en mei special
In deze special van het Schooltv-weekjournaal besteden we aandacht aan de Tweede Wereldoorlog, herdenken, vrede en vrijheid. Dit jaar staat in het teken van “vrijheid op straat”.

Lies Caransa en Sieny Cohen hebben beiden de oorlog overleefd en vertellen hun verhaal. De hele familie van Lies is in april 1943 opgehaald en naar de Hollandse Schouwburg in Amsterdam gebracht. De ene dag werden hier nog toneelstukken opgevoerd, de andere dag moesten de joden zich hier melden. De theaterzaal vulde zich al snel met mensen die werden opgepakt om later in concentratiekampen terecht te komen.

Uit de Hollandse Schouwburg zijn destijds 500 kinderen gered dankzij walter Suskind. Het weekjournaal is op de set waar een film over walter wordt gemaakt.

Midden-Oosten
Voor de vrijheid die wij hier zo gewoon vinden, wordt in het Midden-Oosten nu hard gevochten. Wij vragen jongeren in Egypte hoe zij voor hun vrijheid vechten. Amina laat zien hoe zij, samen met haar vrienden, haar strijd voert. Zij maken een ongecensureerde krant, die ze op straat uitdelen.

Deze 4 en 5 mei special is totstandgekomen in samenwerking met het Nationaal Comitee 4 en 5 mei.

Uitzending direct meekijken
LIVE Schooltv-weekjournaal kijken op het digibord?
Dat kan nu elke vrijdag! Open de homepage van Schooltv-weekjournaal op vrijdag vlak vóór de uitzending. Klik op de tv. Op uw digibord gaat een teller lopen en vervolgens spelen de live tv-beelden van Z@pp af.

Naar de website

VorigeChili visvangst in gevaar
VolgendeKinderen maken bevrijdingslied
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter