Nederlandse jongeren hebben steeds meer geld te besteden. Maar ze hebben ook steeds vaker schulden, en hoe ouder je wordt hoe meer financiële verantwoordelijkheid je krijgt. Maar waar, wanneer en hoe doe je de benodigde kennis en vaardigheden op?

Het afgelopen jaar heeft de Nederlands Vereniging van Banken i.s.m. Codename Future het lespakket ‘Ik en Geld’ ontwikkeld. Momenteel wordt het lespakket geupdate en vanaf half mei tot en met oktober kunt u kennismaken met het vernieuwde pakket.

OPROEP: Wij helpen komend schooljaar 100 VO scholen met het inzetten van het vernieuwde lespakket! Meld u dus snel aan! Selectie wordt gedaan op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Ik en Geld biedt u de mogelijkheid om jongeren op uitdagende wijze te leren omgaan met geld. Het betreft uit vijf interactieve lessen van circa 50 minuten. De lessen kunnen los van elkaar ingezet worden en sluiten aan bij de economiemethodes voor leerjaar 2 en 3 VMBO en HAVO/VWO. Ik en Geld besteedt op een vernieuwende manier aandacht aan het goed leren omgaan met geld, en biedt een boeiende interactieve aanvulling op uw economiemethode.

Doel: Jongeren worden in de lessenserie ‘Ik en geld’ bewust gemaakt van hun gedrag rondom geld
Doelgroep: leerjaar 2 en 3, VMBO versie en H/V versie
Tijd: 5 modules van elk 1 lesuur
Vorm: digibordmodules, digitaal lesmateriaal in Workspace
Organisatie: modules kunnen los van elkaar worden ingezet
Vakken: maatschappijleer, economie, financiële educatie
Methodes: 200% economie (ThiemeMeulenhoff), Pincode (Noordhoff), Praktische economie (Malmberg), Economisch bekeken (Malmberg)

Meer informatie over de inhoud vindt u op: http://codenamefuture.nl/ikengeld/
Op initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken heeft Codename Future digitaal lesmateriaal ontwikkeld.

Naar de website

VorigeSpelletjes over dieren en natuur op Kenny.nl
VolgendeWerken aan je Toekomst
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter