Werken aan je toekomst

Het sociaal zekerheidsstelsel (SZ) in Nederland staat al jaren in het teken van verandering. De overheid trekt zich terug en gaat ervan uit dat burgers, op steeds jongere leeftijd, zelf optimale keuzes kunnen maken wat betreft het inrichten van hun sociale zekerheid en daarmee hun toekomst.

Het lespakket Werken aan je toekomst maakt jongeren bewust van de keuzes die gemaakt moeten worden voor nu en later. Het helpt hen bij het inrichten van hun loopbaan en onderzoeken wat deze keuzes voor de huidige situatie betekenen.

TNO en Codename Future ontwikkelen samen met twee ROC\'s en hun studenten verschillende lesmodules (circa 5 thema’s van 2 lesuren) die naar eigen inzicht ingezet kunnen worden door de docent. U kunt met uw studenten aan de slag met zelfstandige en klassikale modules rondom onderwerpen als: voorbereiding op de arbeidsmarkt, loopbaanperspectief, op zoek naar een baan, profilering (online en offline) en goed werknemerschap.

Vanaf september bieden wij aan 20 MBO-scholen de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan een pilot waarbij Werken aan je toekomst onderdeel wordt gemaakt van je curriculum.

Periode: september - december 2013
Aantal lessen: 2 tot 20 uur
Niveau: MBO niveau 3 en 4
Opleiding: opleiding overstijgend
Vakken: LLB, mentoraat, economie

Interesse? Neem contact op met Martijn Spekman via bel 070 3024770 of mail martijn@codenamefuture.nl.

Naar de website

VorigeIk en Geld 2013
VolgendeCyberkidz educatieve spellen
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter