Hoe maakt een spin een draad?

Wakker Worden Kinderlezing over hoe sterk spinnendraad is en of we het na kunnen maken

Spinnenwebben zijn heel bijzonder. Ze zijn veerkrachtig, licht, en toch sterk. Sommige spinnendraden zijn zelfs sterker dan metaal!

Tijdens de kinderlezing op zondag 17 april van 11.00 tot 12.00 uur neemt Bas de Bruin de kinderen mee naar de wereld van de spin. De kinderen gaan onder begeleiding van deze scheikundige van de UvA horen en ondervinden wat de spinnendraad zo uniek maakt. Deelname kost € 2,50 per losse lezing en is gratis met een NEMO-entreekaartje. Aanmelding gebeurt op inschrijving via http://www.kinderlezingen.nl.

Over de Wakker Worden Kinderlezingen

Tijdens iedere Wakker Worden Kinderlezing staat een echte kindervraag centraal. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud gaan samen met een wetenschapper op zoek naar het antwoord. Met proefjes, opdrachten en door veel vragen te stellen komen de kinderen dichterbij het antwoord. De interactieve opzet prikkelt hun nieuwsgierigheid en stimuleert hen om zelf mee te denken over het antwoord op de vraag. Elke lezing wordt ontwikkeld in samenwerking met de betreffende wetenschapper.

Wakker Worden Kinderlezingen in 2011

Op zondag 15 mei verzorgt logicus Nina Gierasimczuk de eerstvolgende kinderlezing: ‘Wat is logisch?’, over manieren van denken en logica. Meer informatie over de aankomende lezingen is te vinden op http://www.kinderlezingen.nl.

Naar de website

VorigeHuisje Boompje Beestje Aflevering 470 Schapen
VolgendeWeek van de Klassieken in Rijksmuseum van Oudheden
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter