Vanuit een leerzaam project een actie organiseren om mensen in Bangladesh aan een huis te helpen. Dat is het doel van het gratis ‘Ik … voor een huis’ Schoolpakket. Leerlingen kunnen meteen aan de slag om geld in te zamelen en helpen daarmee gezinnen in Bangladesh aan een huis!

Dit lespakket is een initiatief van stichting Wereldfoundation en bevat o.a. lesmateriaal voor groep 1/2, 3/4/5 en 6/7/8, een grote poster, een standaard brief om ouders te informeren en online extra’s. Het lesmateriaal is ontwikkeld door De Onderwijsstudio om er zorg voor te dragen dat de inhoud van het pakket aansluit bij de belevingswereld van de kinderen.

Wereldfoundation helpt mensen in Bangladesh aan een van de eerste levensbehoeften, namelijk onderdak. Dit is niet alleen een kwestie van hulp bieden, maar vooral ook de mensen zelf hun besef van eigenwaarde terug geven. De nieuwe bewoners worden vanaf het begin betrokken bij het realiseren van hun nieuwe woning. Ze betalen er zelf aan mee en na aflossing van de geboden lening kan er weer een ander gezin geholpen worden. Op deze manier zijn sinds 2007 al meer dan 3000 woningen gebouwd door Wereldfoundation. Met elke €1000,- sponsorgeld is het mogelijk om 1 nieuw huis te realiseren.

Het gratis Schoolpakket ‘Ik … voor een huis’ is aan te vragen via www.ikvooreenhuis.nl. Tevens kunnen scholen die daadwerkelijk een actie gaan organiseren voor elke leerling een eigen spaarhuisje aanvragen.

Naar de website

VorigeGratis gastlessen over Tweede Wereldoorlog
VolgendeNieuwe les WhatsHappy maakt ruzie maken via Whatsapp bespreekbaar
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter