Kinderen die ruzie maken via Whatsapp, welke leerkracht heeft er geen last van? De les WhatsHappy maakt de problemen met chatten bespreekbaar en daagt leerlingen uit afspraken te maken over hoe ze fatsoenlijk met elkaar omgaan. De afspraken zetten ze in een poster, die kan worden ophangen aan de muur of op het prikbord. De les WhatsHappy is nu beschikbaar.

De les WhatsHappy is ontwikkeld door Remco Pijpers, de kersverse expert jeugd en digitale media van Kennisnet. Hij vertelt over het ontstaan van de les: “kinderen die ruzie maken via Whatsapp, welke leerkracht heeft er geen last van? Naar aanleiding van mijn tweets over mijn gastles op basisschool De Tafelronde vorige week kreeg ik nieuwsgierige reacties van juffen en meesters, die me vroegen wat ik daar precies aan het doen was. Zij konden ook wel wat hulp gebruiken. En toen ik aankondigde de les te willen delen, liep het op Twitter helemaal storm.”

“De les was een doorslaand succes. Dankzij de kinderen heb ik de les verder aangescherpt. Geschikt ook voor de onderbouw van de middelbare school, maar ook voor sportverenigingen.”

Naar de website

VorigeGratis Schoolpakket 'Ik ... voor een huis'
VolgendeGratis lesbrieven Immaterieel erfgoed en volkscultuur
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter