Bijna honderd opvallende zelfgebouwde vliegtuigen bezoeken van vrijdag 20 t/m zondag 22 mei de Aviodrome. De vliegtuigen zijn niet in fabrieken gebouwd, maar door amateurs in hun huiskamer of garage. Sommige hebben bijzondere vormen, zoals vleugels aan de achterzijde en roeren (de ‘staart‘) aan de voorkant. Er komen ook vliegende bemande replica‘s op ware grootte van historische vliegtuigen, zoals Fokkers uit de eerste Wereldoorlog.

De bijzondere Fly-in wordt georganiseerd door de Aviodrome en de jubilerende Nederlandse Vereniging van Amateur Vliegtuigbouwers (NVAV) ter gelegenheid van hun 40-jarig bestaan. Er worden vliegtuigen uit binnen- en buitenland verwacht. Van vrijdag t/m zondag heb jij de unieke mogelijkheid deze zelfgebouwde vliegtuigen te bezichtigen en de trotse bouwers te ontmoeten. Daarnaast is het een komen en gaan van amateur vliegtuigen op de landingsstrip naast de Aviodrome.

De vliegtuigen die je tijdens dit weekend op het platform ziet staan, kunnen echt bemand vliegen. Ze zijn allen door amateurs gebouwd en vallen binnen de Nederlandse wet- en regelgeving . De experimentele vliegtuigen die een bezoek aan de Aviodrome brengen hebben veelal bijzondere namen, als ‘Cherry‘, ‘Europa‘ en ‘Zenith‘. Natuurlijk zijn de piloten van de vliegtuigen aanwezig om jou te informeren over het bouwen van een experimenteel vliegtuig. Voor het bouwen is veel kennis en inzicht over bijvoorbeeld aerodynamica nodig.

Naar de website

VorigeWelkom in mijn wijk
VolgendeWelke klas maakt het leukste filmpje over waterbeheer
Reacties (0)

Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter